... Κριθαράκι αρνιόσουν πεισματικά να φας όταν ήσουν μικρή κι ας λάτρευες τα ζυμαρικά. Στάθηκε αδύνατον να σε πείσουμε ότι κι αυτό ζυμαρικό είναι, δεν καταφέραμε ούτε να το δοκιμάσεις μπας και πειστείς, ήσουν ακλόνητη στις πεποιθήσεις σου επιμένοντας ότι τα μακαρόνια είναι μακριά, άρα το κριθαράκι είναι ρύζι.
Μεγαλώνοντας έλεγες απλά ότι δε σου αρέσει, εγώ όμως ξέρω ότι δεν ξεπέρασες ποτέ τη βαθιά ριζωμένη μέσα σου ψευδοεπιστημονική άποψή σου.
Τώρα που είσαι μια μυαλωμένη ενήλικη επιστήμων ελπίζω να παραδεχτείς ότι το κριθαράκι είναι ζυμαρικό και επιτέλους να το δοκιμάσεις ...
Κριθαράκι λεμονάτο με τόνο
υλικά:
1 κούπα κριθαράκι (εδώ μέτριο)
1 κονσέρβα καπνιστός τόνος (120-140 γρ.)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μια χούφτα ξανθές σταφίδες
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
μαϊντανός
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το βάζουμε σε μπωλ και το περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές λάδι.
Προσθέτουμε τον τόνο χωρίς το λάδι ή την άλμη του και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούλησιν.
Σερβίρουμε.
Πώς λέγεται το κριθαράκι στα γαλλικά; :Ρ
ΑπάντησηΔιαγραφήCherchez pour Barilla Risoni, mademoiselle.
ΑπάντησηΔιαγραφήÀ votre service.
10%.