… Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, εσύ έπαιρνες ζαμπονοτυρόπιτα από το κυλικείο.
Ή από το γωνιακό φουρνάκι απέναντι από τη Στρατολογία, όπου γινόταν μάχη για να προλάβουμε πριν τελειώσει η ζαμπονοτυρόπιτα ή η μακρόστενη λουκανικόπιτα στο λαδόχαρτο.
Κακώς λέω προλάβουμε βέβαια, αφού εγώ σπάνια έπαιρνα. Δεν ξέρω αν επιδρούσε ακόμη η χρόνια μητρική πλύση εγκεφάλου για τα παλιοτυριά και τα παλιοσαλάμια ή αν απλώς δε μου πολυάρεσαν. Σήμερα πάντως έκανα με μεγάλη χαρά και παιδικό ενθουσιασμό μια …
Ή από το γωνιακό φουρνάκι απέναντι από τη Στρατολογία, όπου γινόταν μάχη για να προλάβουμε πριν τελειώσει η ζαμπονοτυρόπιτα ή η μακρόστενη λουκανικόπιτα στο λαδόχαρτο.
Κακώς λέω προλάβουμε βέβαια, αφού εγώ σπάνια έπαιρνα. Δεν ξέρω αν επιδρούσε ακόμη η χρόνια μητρική πλύση εγκεφάλου για τα παλιοτυριά και τα παλιοσαλάμια ή αν απλώς δε μου πολυάρεσαν. Σήμερα πάντως έκανα με μεγάλη χαρά και παιδικό ενθουσιασμό μια …
Ζαμπονοτυρόπιτα
υλικά:
200-250 γρ. ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
150-200 γρ. ζαμπόν (εδώ καπνιστό)
100 γρ. γιαούρτι
1 αυγό
1 κουτ. γλ. νισεστές ή κορν φλάουρ
150-200 γρ. ζαμπόν (εδώ καπνιστό)
100 γρ. γιαούρτι
1 αυγό
1 κουτ. γλ. νισεστές ή κορν φλάουρ
2 έτοιμα πολλαπλά φύλλα (κατεψυγμένα)
Τρίβουμε το τυρί στο χοντρό τρίφτη.
Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες κι ύστερα σε κομμάτια.
Ρίχνουμε το αυγό στο γιαούρτι, νοστιμίζουμε με λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε με πηρούνι.
Προσθέτουμε το νισεστέ/κορν φλάουρ που θα δέσει το μείγμα και ανακατεύουμε ξανά.
Ραντίζουμε το κάτω φύλλο με το μισό μείγμα του γιαουρτιού.
Σκορπίζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα του τυριού.
Πάνω από το τυρί το ζαμπόν.
Το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο μείγμα του γιαουρτιού.
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 40΄ περίπου.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου