... Σακσούκα (Shakshuka) τη λένε αυτή την εβραϊκή-μαροκινή συνταγή κι εγώ κυριολεκτώ και ομοιοκαταληκτώ πως γίνεται στο τσάκα-τσούκα. Την προτιμούν για πρωινό ή και brunch, εμείς όμως θα τη φάμε για μεσημεριανό αυτή την εμπλουτισμένη με φασόλια παραλλαγή. Πρωινό με αυγά και φασολάδα δεν το τολμήσαμε, ακόμη και σήμερα που ο καιρός αγρίεψε και μας μαστιγώνει ...
Σακσούκα με φασόλια
υλικά:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι (κόκκινο κατά προτίμηση)
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά (εδώ ροδέλες πράσινης, κόκκινης και κίτρινης)
1 κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
μία κονσέρβα baked beans
μπούκοβο (εδώ γλυκό)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 αυγά
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄.
Ρίχνουμε την πιπεριά και την πάπρικα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 5΄.
Προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια, τα σπάμε με πηρούνι, αλατίζουμε ελαφρά, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 10΄.
Ρίχνουμε τα φασόλια στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10΄.
Ανοίγουμε 4 λακουβίτσες στη φαγητό και σπάμε τα αυγά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξουν τα αυγά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και μπούκοβο.
Σερβίρουμε, ενισχύοντας προαιρετικά το πιάτο με πάπρικα και μπούκοβο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου