Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Ρολά ομελέτας με τορτίγια …

… Πάρ’ τ’ αυγό και κούρευτο. Γίνεται;
Δε γίνεται, ακόμη και τώρα που ανοίξανε τα κομμωτήρια.
Ενώ πάρ’ τ’ αυγό και τύλιχτο …




Ρολά ομελέτας με τορτίγια







υλικά:
4 αυγά
μια πρέζα αποξηραμένο σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένες
μανιτάρια σε φέτες (εδώ από κονσέρβα)
πελτές ντομάτας
ελιές σε ροδέλες (προαιρετικά)
2 τορτίγιες (εδώ χωρίς γλουτένη)







Σπάμε τα αυγά σε μπωλ, αλατοπιπερώνουμε, νοστιμίζουμε με σκόρδο και μαϊντανό και τα χτυπάμε με πηρούνι.










Αλείφουμε τη μία πλευρά κάθε τορτίγιας με πελτέ.









Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μισό μείγμα των αυγών. 

Βάζουμε επάνω τους μανιτάρια.









Σκεπάζουμε τα αυγά με την τορτίγια, με την πλευρά του πελτέ προς τα κάτω, και την πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει επάνω τους.

Μόλις οι άκρες των αυγών αρχίσουν να ψήνονται, γυρνάμε με σπάτουλα και ψήνουμε και την τορτίγια για 1΄-2΄.













Βγάζουμε σε πιάτο και τυλίγουμε ρολό.









Ζεσταίνουμε ξανά λίγο λάδι και ρίχνουμε τα υπόλοιπα αυγά. 

Αυτή τη φορά εκτός από τα μανιτάρια βάζουμε και ελιές.









Σκεπάζουμε ξανά με την τορτίγια και ψήνουμε για 1΄-2΄.

Γυρίζουμε με σπάτουλα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.









Βγάζουμε σε πιάτο και τυλίγουμε ρολό.










Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ρολό ομελέτας ως βάση και να το γεμίσουμε με τυρί, αλλαντικό, ρόκα ή ό,τι μας αρέσει. 
Επειδή τρώγεται ωραία και κρύο, είναι ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο, ελαφρύ μεσημεριανό στο γραφείο, για πικνίκ ή ταξίδι. 
Και μια σωτήρια λύση για μας που δεν τρώμε γλουτένη και υποφέρουμε νηστικοί σε διαδρομές και ταξίδια.



Κόβουμε τα ρολά διαγώνια στη μέση.

Σερβίρουμε.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου