Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Σαλάτα με ζυμαρικό και γαρίδες …

… Το λογικό θα ήταν να βάλω κοχύλια, να παρηγορηθούν λιγάκι και οι γαρίδες. Αλλά αφού απαίτησαν κοφτό μακαρονάκι, τι να κάνω; Τελικά τα συμβιβάσαμε με αχιβαδάκι …



Σαλάτα με ζυμαρικό και γαρίδες








υλικά:
220 γρ. ζυμαρικά (αχιβαδάκι, κοφτό, κοχύλι)
250 γρ. γαριδάκι (εδώ κατεψυγμένο)
αγγουράκι σε ροδέλες
άνηθος ψιλοκομμένος

      
3 κουταλιές μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλ. μουστάρδα (κατά προτίμηση με κόκκους)












Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

 Στα τελευταία 1΄-2΄ του βρασίματος προσθέτουμε και τις γαρίδες.








Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε καλά. 

Αδειάζουμε ζυμαρικό και γαρίδες σε μεγάλο μπωλ.








Προσθέτουμε το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και τον άνηθο και ανακατεύουμε.







Φτιάχνουμε τη σως ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μαγιονέζα, λάδι, λεμόνι και μουστάρδα. 

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά.








Σερβίρουμε αμέσως.


     































     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου