
           … Φταίει ο μάστορας, αυτός που έχει το Μαγαζάκι του Μεσονυχτίου και κάθε βράδυ ανακατεύει μέσα στα μούτρα μου σούπες, νουντλς και τεμπούρες, ταν μεν, γιακισόμπα, τοντέκι και δε συμμαζεύεται. ΄Άνθρωπος είμαι, ζήλεψα …
Απλή σούπα με ράμεν
       υλικά:          
2 κουταλιές ηλιέλαιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 μανιτάρια (εδώ από κονσέρβα)
μισό κουταλάκι sweet chili sauce
4 κουταλιές soy sauce
1 κουταλιά worcestershire sauce
1 πακέτο ράμεν (αποξηραμένα νουντλς)
       2 κουταλιές ηλιέλαιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 μανιτάρια (εδώ από κονσέρβα)
μισό κουταλάκι sweet chili sauce
4 κουταλιές soy sauce
1 κουταλιά worcestershire sauce
1 πακέτο ράμεν (αποξηραμένα νουντλς)
1 αυγό          
          
4-5 κούπες ζωμός κότας
       4-5 κούπες ζωμός κότας
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ηλιέλαιο και σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 
Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε μαζί για 4΄-5΄.          
          
        
                    Προσθέτουμε τη sweet chili sauce και προαιρετικά λίγο σκόρδο και τζίντζερ σε σκόνη.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και σιγοβράζουμε από 5΄ έως 10΄.       
      
      
      
      
                        
         
      
      
                                        Σπάμε προσεκτικά το αυγό (μπορούμε να βάλουμε και δύο αυγά) και ρίχνουμε τα ράμεν. 
Τα γυρίζουμε απαλά με πηρούνι για να ξεκολλήσουν και βράζουμε για 5΄. 
      Βάζουμε σε μπωλ λίγα ράμεν, ρίχνουμε 1-2 κουτάλες από το ζωμό και βάζουμε επάνω το αυγό.          
          
          
          
                                                Σερβίρουμε.
       




















Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου