… Ου γαρίδα συ. Και γιατί παρακαλώ, ου γαρίδα γω; Επειδή δεν μπορώ να πάρω φρέσκες, ή γιγάντιες κατεψυγμένες, giant, jumbo, tiger και άλλα φανφαρόνικα; Υπάρχει και το μικρό γαριδάκι, το ταπεινό, το οικονομικό, το νόστιμο. Κι άμα θέλω το κάνω και πολύ εξωτικό …
Σούπα με γαρίδες, μπασμάτι και κάρρυ
υλικά:
250 γρ. μικρές κατεψυγμένες γαρίδες
150 γρ. ρύζι μπασμάτι
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 γεμάτες κουταλιές πάστα κάρρυ
1 κονσέρβα (400 ml) γάλα καρύδας (εδώ λάιτ)
Βάζουμε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν σε πιάτο με νερό.
Καβουρντίζουμε το ρύζι χωρίς λιπαρή ουσία σε φαρδειά κατσαρόλα για 3΄, ανακατεύοντας διαρκώς.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πάστα κάρρυ και ανακατεύουμε καλά για 4΄-5΄.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και χρησιμοποιώντας το ίδιο κουτί 2,5 κονσέρβες ζεστό νερό.
Βράζουμε για 6΄, ανακατεύοντας πού και πού.
Προσθέτουμε τις γαρίδες στραγγισμένες και βράζουμε για άλλα 6΄.
Δοκιμάζουμε το ρύζι και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.
Όταν η σούπα έχει την επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου