… Η κόρη μου η σοσιαλίστρια παραγγέλλει συχνά πίτσα. Όχι σε πιτσαρία, σε μένα. Και την παραγγέλλει συνήθως στρίβοντας στη γωνία για το σπίτι. Τελευταία στιγμή, λίγο πριν βάλει το κλειδί στην κλειδαριά.
Κι εμένα, ποία η θέσις μου; Τι να κάνω η μικρή Μάικ Λαμάρ; Και κουνέλια να έβγαζα απ’ το καπέλο, πίτσα με κουνέλι πάει; Δεν πάει.
Ούτε θέλω να καταλήξω στο αναπόφευκτο τυρί-ζαμπόν-κι αν έχει ξεμείνει και κανένα λουκάνικο.
Θα καταλήξω όμως αναπόφευκτα στην έτοιμη ζύμη. Και θα αυτοσχεδιάσω με υλικά απ’ το ντουλάπι και το ψυγείο μου έχοντας κατά νου την ιταλική pizza bianca, κι ας έχει λίγη σάλτσα η ζύμη, αφ’ εαυτού της η άτιμη …
Κι εμένα, ποία η θέσις μου; Τι να κάνω η μικρή Μάικ Λαμάρ; Και κουνέλια να έβγαζα απ’ το καπέλο, πίτσα με κουνέλι πάει; Δεν πάει.
Ούτε θέλω να καταλήξω στο αναπόφευκτο τυρί-ζαμπόν-κι αν έχει ξεμείνει και κανένα λουκάνικο.
Θα καταλήξω όμως αναπόφευκτα στην έτοιμη ζύμη. Και θα αυτοσχεδιάσω με υλικά απ’ το ντουλάπι και το ψυγείο μου έχοντας κατά νου την ιταλική pizza bianca, κι ας έχει λίγη σάλτσα η ζύμη, αφ’ εαυτού της η άτιμη …
Πίτσες με φρέσκια μοτσαρέλα
καραμελωμένα κρεμμύδια (από βαζάκι)
σάλτσα πέστο βασιλικού
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
προσιούτο
σάλτσα πέστο βασιλικού
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
προσιούτο
ρόκα
έτοιμη ζύμη για πίτσα
Κι επειδή “σα μικρά παιδιά είν’ οι άντρες”, όπως λέει κι η Λωξάντρα, και τα μικρά παιδιά ζηλεύουν, μάστορα, κάντες δύο τις πίτσες, να μην έχουμε παράπονα …
Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από τη συσκευασία της, πετάμε το υγρό και την αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι.
Βάζουμε στη μία βάση πίτσας καραμελωμένα κρεμμύδια.
Από πάνω βάζουμε τη μισή μοτσαρέλα, κομμένη με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια.
Στη δεύτερη βάση πίτσας απλώνουμε πέστο και βάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα, κομμένη με το χέρι σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 210-220 βαθμούς κελσίου, για 7΄ (οι οδηγίες ψησίματος αφορούν τη συγκεκριμένη κατεψυγμένη βάση πίτσας).
Ξεφουρνίζουμε και αραδιάζουμε στην επιφάνεια κάθε πίτσας το προσιούτο σε κομμάτια ή λωρίδες και τα φύλλα ρόκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου