Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Τάρτα με φράουλες και λευκή σοκολάτα …

… Κάτι που η εβδομάδα είναι τυρινή, κάτι που βγήκαν οι πρώτες φράουλες, κάτι που βρήκα ρικότα στο σούπερ μάρκετ, όλα μου φωνάζουν να ξαναφτιάξω την …


Τάρτα με φράουλες και λευκή σοκολάτα




υλικά:

    Για τη βάση:
100 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. μπισκότα (εδώ cantuccini)
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τη γέμιση:
500 γρ. ρικότα (ή ανθότυρο)
150 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. άσπρη σοκολάτα
60 γρ. φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
χυμός από μισό πορτοκάλι

Για την επικάλυψη:
400 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
ξύσμα από μισό πορτοκάλι






Εκτός από τα digestive χρησιμοποίησα τα cantuccini, τα ιταλικά μπισκότα με αμύγδαλα που δίνουν και γεύση και άρωμα στη βάση της τάρτας. Μπορούμε να βάλουμε amaretti ή απλώς πτι-μπερ.




Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi.

 Λυώνουμε το βούτυρο/μαργαρίνη στα μικροκύματα σε μέτρια θερμοκρασία. 

Τα αναμειγνύουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε τα  μπισκότα σε φόρμα για τάρτες, πιέζοντας καλά από πάνω με κουτάλι. 

Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο για 30΄.







Χτυπάμε τη ρικότα με την άχνη να αφρατέψει.







Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη χοντροτριμμένη σοκολάτα και τα μισά φυστίκια Αιγίνης, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.








Αδειάζουμε τη γέμιση στη βάση της τάρτας, τη στρώνουμε με κουτάλι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.







 
Μισή ώρα πριν σερβίρουμε την τάρτα πασπαλίζουμε τις φράουλες με 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις ανακατεύουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε για 30΄.









Απλώνουμε τις φράουλες στην επιφάνεια της τάρτας.






Σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φυστίκια και τις φλοίδες της λευκής σοκολάτας.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου