… Θέλει κόπο το ραπάνι, κάθε τόπος δεν το κάνει.
Το ραπάνι όμως κάνει ακόμη πιο νόστιμη αυτή την ελβετική πρασόσουπα, και είναι ό,τι πρέπει για σήμερα που χειμώνιασε ο Μάρτης …
Πρασόσουπα με ραπάνι 
    
υλικά:          
500 γρ. πράσα
400 γρ. πατάτες
2 ραπάνια
1,5 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
150 ml γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
    500 γρ. πράσα
400 γρ. πατάτες
2 ραπάνια
1,5 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
150 ml γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
φρυγανισμένο ψωμί          
γραβιέρα ή πεκορίνο
    γραβιέρα ή πεκορίνο
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μαζί με 1 κουταλιά λάδι και σωτάρουμε τα πράσα για 10΄. 
Προσθέτουμε τις πατάτες σε κυβάκια και το ραπάνι επίσης και αλατοπιπερώνουμε. 
Σωτάρουμε για άλλα 5΄, προσθέτουμε το ζωμό, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 30΄).
Αν θέλουμε ομοιόμορφη υφή πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε και το γάλα, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και βράζουμε για άλλα 10΄.
Βάζουμε σε μπωλ ένα κομμάτι φρυγανισμένο ψωμί, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και γεμίζουμε με την καυτή σούπα.
Σερβίρουμε αμέσως.
         


















Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου