… Στην Κρήτη και στη Μάνη εστείλαμε φιρμάνι σε πολιτείες και χωριά. Να μας στείλουν απάκι ή σύγκλινο γιατί μου ήρθε να φτιάξω μια ακόμη καρμπονάρα.
Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν το guanciale, εγώ είπα να το αντικαταστήσω με ένα από τα δικά μας επεξεργασμένα χοιρινά, το κρητικό απάκι ή το μανιάτικο σύγκλινο.
Πρώτη ανταποκρίθηκε η Μάνη, οπότε ιδού …
Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν το guanciale, εγώ είπα να το αντικαταστήσω με ένα από τα δικά μας επεξεργασμένα χοιρινά, το κρητικό απάκι ή το μανιάτικο σύγκλινο.
Πρώτη ανταποκρίθηκε η Μάνη, οπότε ιδού …
Καρμπονάρα με σύγκλινο
υλικά:
200 γρ. σύγκλινο
3 αυγά
παρμεζάνα ή πεκορίνο
250 γρ. σπαγγέτι
μαύρο πιπέρι
Κόβουμε το σύγκλινο σε κυβάκια.
Το ροδίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι, σε σωτέζα ή τηγάνι που να χωράει και τα μακαρόνια.
Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το τριμμένο τυρί, ένα ωραιότατο πεκορίνο Αμφιλοχίας.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα περνάμε με πηρούνα στο σκεύος με το μπέικον και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου