… Εἴ τις οὐ θέλει ἐργάζεσθαι, μηδὲ ἐσθιέτω.
Κι επειδή χρόνια ολόκληρα εγώ εργάζομαι κι εσείς εσθιέτω, σήμερα μουλάρωσα και αρνούμαι να εργαστώ. Αν θέλετε να εσθιέτω, να απλώσετε τα χεράκια σας και να μαγειρέψετε.
Τις αγορεύειν βούλεται; Ο κύριος ή η νεαρά;
Τα υλικά σας τα ψώνισα, η συνταγή πανεύκολη, ιδού η Ρόδος και καλή όρεξη εύχομαι …
Σπαγγέτι με κίτρινες πιπεριές
υλικά:
250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
4-5 κίτρινες πιπεριές (κέρατο και καβάτες)
100 γρ. φέτα (σκληρή)
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
50 ml λευκό κρασί
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος με το κοτσάνι, πετάμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε το σκόρδο, αφήνοντας ολόκληρη τη σκελίδα αν θέλουμε να την αφαιρέσουμε στο τέλος, ή ψιλοκόβοντάς τη.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σε 2΄-3΄ ρίχνουμε και τις πιπεριές.
Σωτάρουμε τις πιπεριές να πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 20΄ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Πέντε λεπτά πρίν γίνουν οι πιπεριές βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Κόβουμε τη φέτα σε κύβους.
Τη ρίχνουμε στις πιπεριές χωρίς να ανακατέψουμε και περνάμε τα σπαγγέτι με πηρούνα απευθείας στο σκεύος με τις πιπεριές.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου