Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Σπαγγέτι με κίτρινες πιπεριές …

… Εἴ τις οὐ θέλει ἐργάζεσθαι, μηδὲ ἐσθιέτω.
Κι επειδή χρόνια ολόκληρα εγώ εργάζομαι κι εσείς εσθιέτω, σήμερα μουλάρωσα και αρνούμαι να εργαστώ. Αν θέλετε να εσθιέτω, να απλώσετε τα χεράκια σας και να μαγειρέψετε.
Τις αγορεύειν βούλεται; Ο κύριος ή η νεαρά;
Τα υλικά σας τα ψώνισα, η συνταγή πανεύκολη, ιδού η Ρόδος και καλή όρεξη εύχομαι …



Σπαγγέτι με κίτρινες πιπεριές



IMG_20180910_194155



υλικά:
250 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
4-5 κίτρινες πιπεριές (κέρατο και καβάτες)
100 γρ. φέτα (σκληρή)
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
50 ml λευκό κρασί






Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος με το κοτσάνι, πετάμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε ροδέλες.

 Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.



IMG_20180910_185747IMG_20180910_185919IMG_20180910_185929



Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε το σκόρδο, αφήνοντας ολόκληρη τη σκελίδα αν θέλουμε να την αφαιρέσουμε στο τέλος, ή ψιλοκόβοντάς τη. 

Προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σε 2΄-3΄ ρίχνουμε και τις πιπεριές.



IMG_20180910_190525IMG_20180910_190940



Σωτάρουμε τις πιπεριές να πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό. 

Αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 20΄ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.



IMG_20180910_191549IMG_20180910_191420



Πέντε λεπτά πρίν γίνουν οι πιπεριές βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Κόβουμε τη φέτα σε κύβους.



IMG_20180910_191254

IMG_20180910_191857


Τη ρίχνουμε στις πιπεριές χωρίς να ανακατέψουμε και περνάμε τα σπαγγέτι με πηρούνα απευθείας στο σκεύος με τις πιπεριές.



IMG_20180910_193814IMG_20180910_193818IMG_20180910_193938



Σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




IMG_20180910_194204
IMG_20180910_194150
IMG_20180910_194217
IMG_20180910_194258
IMG_20180910_194347 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου