… Πιάσε μια με απ’ όλα μάστορα. Αλλά όχι πίτα με γύρο. Σούπα. Διότι εγώ αυτό ορέχτηκα και παράγγειλα. Ο παραγγέλων και πλερώνων. Και δε θέλω μια απλή σούπα αλλά κάτι πιο εκλεκτόν. Και ιταλικόν.
Ένεκα που οι Ιταλοί συνδύασαν σε μια σούπα τα λευκά φασόλια τους με παντσέτα, σπαγγέτι, μπέικον και ντομάτα. Και ω, τι καλά που έκαμαν …
Σούπα με φασόλια, σπαγγέτι και πέστο
υλικά:
250 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
150 γρ. σπαγγέτι
2 κουταλιές σάλτσα πέστο
80 γρ. μπέικον ή παντσέτα
800 ml ζωμός λαχανικών
100 γρ. τοματοχυμός
μισό κουτ. τοματοπελτές
1 σκελίδα σκόρδο
Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση ή διαλύουμε ένα κύβο λαχανικών σε 800 ml καυτό νερό.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια και το ροδίζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και 1 κουταλιά λάδι.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές από τα φασόλια, τα σωτάρουμε μαζί κι ύστερα τα πολτοποιούμε με κουτάλι.
Ανακατεύουμε με το μπέικον δημιουργώντας ένα είδος πηχτής κρέμας.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τοματοχυμό και ανακατεύουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό στον οποίο έχουμε διαλύσει τον τοματοπελτέ.
Αφήνουμε το ζωμό να πάρει βράση και προσθέτουμε τα σπαγγέτι, σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο.
Βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών προσθέτοντας τα τελευταία 3΄-4΄ και τα υπόλοιπα φασόλια.
Πετάμε το σκόρδο, μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα και βάζουμε σε κάθε πιάτο λίγο πέστο.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, προαιρετικά, με λίγο τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου