Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Λινγκουίνι με κρέμα κολοκυθιών …

… Η ατάκα που πάντα ήθελα να πω είναι το  “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη” . Και να σύρω τη φωνή μου στο τέλος, αφήνοντας χώρο για όλα τα ενδεχόμενα και τις πιθανές ερμηνείες.
Θες που ποτέ δεν έχω λεφτά, θες που δεν ξέρω κανέναν Άρη, σύμμασα το νου μου και το πήρα απόφαση ότι με το παράπονο θα μείνω.
Κι έτσι βολεύτηκα με το “Είναι πολλά τα κολοκυθάκια Γιάννη” που ξεστόμισα με τον ίδιο στόμφο σήμερα που γύρισες από τη λαϊκή. Μας αρέσουν πολύ τα κολοκυθάκια, ποτέ δεν τα σνομπάραμε, πολλάκις τα εξυμνήσαμε και τα αναδείξαμε, μέχρι ξεχωριστό tag τα αξίωσα στο αλφαβητάρι μου. Αλλά κι όλες τις συνταγές μαζί να φτιάξω πάλι θα περισσέψουν. Τελικά η φτήνεια εκτός από τον παρά τρώει και τη νοικοκυρά.
Τά ’πα, δεν ξεθύμανα, κι ανασκουμπώνομαι …



Λινγκουίνι με κρέμα κολοκυθιών



IMG_20180723_193453



υλικά:
500 γρ. κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθος ή μαϊντανός
250 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
350 γρ. λινγκουίνι
ζωμός κότας ή λαχανικών
αλάτι, πιπέρι






Πλένουμε τα κολοκυθάκια και, αν θέλουμε, τα αποφλοιώνουμε. 

Τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.

Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε σωτέζα ή γουώκ και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. 

Σωτάρουμε για 4΄-5΄ και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. 

Τα αφήνουμε μαζί για άλλα 5΄ και ρίχνουμε το μαϊντανό/άνηθο ψιλοκομμένον.

Προσθέτουμε ζωμό μέχρι να σκεπαστούν ελαφρά τα κολοκυθάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι.



IMG_20180723_111046IMG_20180723_111544



Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κολοκυθάκια. 

Μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε με το ραβδομπλέντερ για μια απόλυτα κρεμώδη σάλτσα, αλλά εμείς δεν τοκάνουμε, επειδή τεμπελιάζουμε και επειδή μας αρέσουν τα κομματάκια κολοκυθιού στη σάλτσα.

Βράζουμε τα λινγκουίνι για 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.



IMG_20180723_192300



Στα μισά του χρόνου βρασίματος των ζυμαρικών ρίχνουμε στη σάλτσα κολοκυθιών την κρέμα γάλακτος.



IMG_20180723_192458IMG_20180723_192509



Περνάμε τα λινγκουίνι απευθείας στη σωτέζα με τη σάλτσα φροντίζοντας να μη τα στραγγίζουμε εντελώς καθώς τα βγάζουμε, αλλά να παίρνουν μαζί και λίγο από το νερό τους.



IMG_20180723_193030IMG_20180723_193037



Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τα λινγκουίνι να βράσουν για 1΄-2΄ μέσα στη σάλτσα.



IMG_20180723_193228IMG_20180723_193250



Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



IMG_20180723_193506
IMG_20180723_193458
IMG_20180723_193502
IMG_20180723_193512






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου