… Η ατάκα που πάντα ήθελα να πω είναι το “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη” . Και να σύρω τη φωνή μου στο τέλος, αφήνοντας χώρο για όλα τα ενδεχόμενα και τις πιθανές ερμηνείες.
Θες που ποτέ δεν έχω λεφτά, θες που δεν ξέρω κανέναν Άρη, σύμμασα το νου μου και το πήρα απόφαση ότι με το παράπονο θα μείνω.
Κι έτσι βολεύτηκα με το “Είναι πολλά τα κολοκυθάκια Γιάννη” που ξεστόμισα με τον ίδιο στόμφο σήμερα που γύρισες από τη λαϊκή. Μας αρέσουν πολύ τα κολοκυθάκια, ποτέ δεν τα σνομπάραμε, πολλάκις τα εξυμνήσαμε και τα αναδείξαμε, μέχρι ξεχωριστό tag τα αξίωσα στο αλφαβητάρι μου. Αλλά κι όλες τις συνταγές μαζί να φτιάξω πάλι θα περισσέψουν. Τελικά η φτήνεια εκτός από τον παρά τρώει και τη νοικοκυρά.
Τά ’πα, δεν ξεθύμανα, κι ανασκουμπώνομαι …
Λινγκουίνι με κρέμα κολοκυθιών
υλικά:
500 γρ. κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθος ή μαϊντανός
250 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
350 γρ. λινγκουίνι
ζωμός κότας ή λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και, αν θέλουμε, τα αποφλοιώνουμε.
Τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε σωτέζα ή γουώκ και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Σωτάρουμε για 4΄-5΄ και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.
Τα αφήνουμε μαζί για άλλα 5΄ και ρίχνουμε το μαϊντανό/άνηθο ψιλοκομμένον.
Προσθέτουμε ζωμό μέχρι να σκεπαστούν ελαφρά τα κολοκυθάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κολοκυθάκια.
Μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε με το ραβδομπλέντερ για μια απόλυτα κρεμώδη σάλτσα, αλλά εμείς δεν τοκάνουμε, επειδή τεμπελιάζουμε και επειδή μας αρέσουν τα κομματάκια κολοκυθιού στη σάλτσα.
Βράζουμε τα λινγκουίνι για 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Στα μισά του χρόνου βρασίματος των ζυμαρικών ρίχνουμε στη σάλτσα κολοκυθιών την κρέμα γάλακτος.
Περνάμε τα λινγκουίνι απευθείας στη σωτέζα με τη σάλτσα φροντίζοντας να μη τα στραγγίζουμε εντελώς καθώς τα βγάζουμε, αλλά να παίρνουν μαζί και λίγο από το νερό τους.
Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τα λινγκουίνι να βράσουν για 1΄-2΄ μέσα στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου