… Σα να παραφάγαμε στις γιορτές. Όχι που είμαστε λαίμαργοι ή μας λείπει η εγκράτεια, από ευγένεια περισσότερο. Να μην προσβάλουμε την οικοδέσποινα, από σεβασμό στο φαγητό - αμαρτία να πάει χαμένο, μάλλον το παρακάναμε λιγουλάκι.
Καιρός για την περιβόητη μεθεόρτια αποτοξίνωση. Με μια σαλάτα ισορροπημένη αλλά και χορταστική, που αξιοποιεί και τα περισσευούμενα κάστανα …
Σαλάτα με κουνουπίδι, κάστανα και κινόα
υλικά:
1 μέτριο κουνουπίδι
250 γρ. κάστανα βρασμένα (εδώ από σακουλάκι)
100 γρ. κινόα
αμύγδαλα φιλέ ή σουσάμι (καβουρντισμένα)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το βράζουμε, κατά προτίμηση στον ατμό.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τη στραγγίζουμε.
Τη ραντίζουμε με λίγο λάδι και ανακατεύουμε ελαφρά με πηρούνι.
Κόβουμε τα κάστανα στη μέση.
Βάζουμε σε πιατέλα ή σαλατιέρα το κουνουπίδι και το αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε τα κάστανα και την κινόα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σκορπίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα ή το σουσάμι.
Χρωματίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου