… Αν δεν ήμουν άνθρωπος ίσως να ήμουν γουρουνάκι. Για πολλούς το ένα δεν αποκλείει το άλλο, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δε συνδυάζω τις δύο ιδιότητες.
Μην προσπαθείς να με φανταστείς σα ροδαλό γουρουνόπουλο, ούτε βαμπ σαν τη Miss Piggy, ούτε καν σαν την Πέππα που μεγάλωσα πολύ μάλλον και δεν καταλαβαίνω τι της βρίσκουν τόσα πιτσιρίκια.
Αν ήμουν γουρουνάκι, θα είχα το σπάνιο ταλέντο ν’ ανακαλύπτω τρούφες. Όχι μανιτάρια όμως, γλυκά τρουφάκια που δεν τα χορταίνω. Από τα παλιομοδίτικα κλασσικά, τα εκλεπτυσμένα με κέλυφος βανίλιας, τα ερωτικά αγιοβαλεντίνικα, τα βραζιλιάνικα brigadeiros, τα ιταλικά με κρεμώδες μασκαρπόνε, τα ταχινένια με άρωμα πορτοκαλιού, ακόμα και τα μπαγκσμπάνικα με καρότο, όλα μου αρέσουν. Με πιο πρόσφατο κόλλημά μου τα απλούστατα και νηστίσιμα …
Τρουφάκια με αβοκάντο
υλικά:
200 γρ. αβοκάντο (ένα μέτριο αβοκάντο)
200 γρ. κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
κακάο σε σκόνη
σοκολάτα τρούφα
ινδοκάρυδο
Σπάμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και τη λυώνουμε σε μπαιν-μαρί.
Μπορούμε να τη λυώσουμε και στα μικροκύματα, στη μέτρια ένταση του φούρνου και σταδιακά.
Βάζουμε τη σοκολάτα να μαλακώσει για 1΄-2΄, την ανακατεύουμε με σπάτουλα και συνεχίζουμε όσο χρειάζεται για να λυώσει χωρίς να καεί.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και ζυγίζουμε τη σάρκα.
Βάζουμε στο multi το αβοκάντο και ρίχνουμε τη λυωμένη σοκολάτα.
Δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα).
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε στο κακάο, την τρούφα ή το ινδοκάρυδο.
Τα βάζουμε σε χρωματιστά χαρτάκια.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου