… Πάμε στο άγνωστο με βάρκα από αυγουλάκια. Γιατί τόσα χρόνια με την ελπίδα, τα είδαμε τα χαΐρια μας. Και μια που το έφερε η κουβέντα, αφού το κουτί της Πανδώρας είχε μέσα όλα τα δεινά και τις συμφορές και στο τέλος μόνο η ελπίδα έμεινε στο κουτί, τότε και η ελπίδα είναι συμφορά. Ή κάτι καταλαβαίνω λάθος;
Μήπως τελικά η ελπίδα δεν είναι και τόσο σπουδαία; Άσε που χωρίς αυτήν εκλείπει και η απελπισία, μην έχοντας λόγο ύπαρξης.
Μήπως ν’ αφήσω τους αρχαίους, που και γέροντες είναι και με γρίφους μιλούν, και να πιάσω το Βοσκόπουλο και το Ας είμαστε ρεαλισταίαίαί; Και ν’ αφήσω το χρόνο να φέρει ό,τι νομίζει;
Προς το παρόν, ας κάτσω στ’ αυγά μου …
Αυγά βαρκούλες
υλικά:
βρασμένα αυγά
λίγη μαγιονέζα
λίγη μουστάρδα
λίγο γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
ζαμπόν σε φέτες
λωρίδες κόκκινης πιπεριάς (από βαζάκι)
μαϊντανός
Βράζουμε τα αυγά για 8΄-10΄, να γίνουν σφιχτά. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε προσεκτικά τους κρόκους, τους βάζουμε σε μπωλ και τους αρταίνουμε με τις γεύσεις που προτιμάμε και λίγο λάδι. Εμείς βάλαμε λίγη μαγιονέζα με μουστάρδα, ένα κουταλάκι γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα καπνιστή πάπρικα.
Δουλεύουμε με πηρούνι για να ενσωματωθούν τα αρτύματα και να γίνουν οι κρόκοι κρεμώδεις.
Γεμίζουμε ξανά τα αυγά με το μείγμα των κρόκων.
Κόβουμε το ζαμπόν σε τριγωνάκια και περνάμε κάθε τρίγωνο σε οδοντογλυφίδα, φτιάχνοντας το πανί της βάρκας.
Στερεώνουμε προσεκτικά τα πανιά στις βάρκες.
Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τις λωρίδες της πιπεριάς και φτιάχνουμε το πηδάλιο της κάθε βάρκας.
Διακοσμούμε τις βαρκούλες με μαϊντανό.
Έτοιμοι να σαλπάρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου