… Μίνι δεν είναι μόνο οι φούστες, η αρραβωνιαστικιά του Μίκυ και τα αυτοκίνητα. Είναι και τα κέικ. Μίνι, ατομικά και λαχταριστά. Είναι το έμμενταλ που τα κάνει τόσο ξεχωριστά. Και είναι κρίμα που ένταμ και γκούντα έχουν πιάσει στασίδι και δεν αφήνουν άλλον να σηκώσει κεφάλι.
Γιατί το έμμενταλ είναι ιδιαίτερο τυρί. Με ξεχωριστή γεύση και την ελβετική καταγωγή του να βαραίνει στη ζυγαριά. Με τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες του που αφήνουν, όταν σπάνε, τις τρύπες που τόσο απογοήτευαν τον Οβελίξ στην Ελβετία.
Ωμό στις σαλάτες και ψημμένο σε τοστ, πίτες και κέικ, αξίζει και με το παραπάνω την ευκαιρία που θα του δώσουμε …
Αλμυρά μίνι κέικ με έμμενταλ και πάπρικα
υλικά:
150 γρ. έμμενταλ
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 κουτ. γλ. πάπρικα (εδώ γλυκειά και καπνιστή)
40 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
μισή πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι)
125 γρ. άπαχο γιαούρτι
120 ml άπαχο γάλα
140 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
δεντρολίβανο
Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια. Τρίβουμε το έμμενταλ στο χοντρό τρίφτη. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την πάπρικα.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά μαζί με το γάλα και το γιαούρτι. ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα.
Προσθέτουμε το έμμενταλ και τη γραβιέρα, λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και τα κυβάκια της πιπεριάς. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 φόρμες για μάφιν ή τις ντύνουμε με χαρτάκια για μάφιν (αν οι φόρμες είναι σιλικόνης δε χρειάζονται βουτύρωμα και αλεύρωμα).
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα ακόμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄.
Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν ελαφρά, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου