… Διακοπές στην Αίγινα δεν προβλέπονται για σένα, Ελενάκι μου. Πολλά δει δη μαζεύονται και το βλέπω πιο χλωμό κι από σένα. Δει δη χρημάτων, δει δη χρόνου, δει δη δυνάμεων, δυ-δυ-δύσκολον το βλέπω αν όχι αδύνατον.
Διό, και ξανά-μανά, τσίκι τσίκι ξεφλουδίζω το φυστίκι – αυθεντικό Αιγίνης παρακαλώ, και με σφραγίδα που κάνει ΠΟΠ – σαν Αρμένισσα κυρά για μια συνταγή ιταλική …
Βίδες με κρέμα φυστικιού και καπνιστό ζαμπόν
υλικά:
500 γρ. βίδες (εδώ τρικολόρε)
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
100 γρ. φυστίκια Αιγίνης
100 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές λάδι
Βάζουμε τα φυστίκια στο multi μαζί με το τυρί, κομμένο σε μικρά κομμάτια, το λάδι και λίγο πιπέρι. Αλέθουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Κόβουμε το καπνιστό σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Βράζουμε τις βίδες al dente και τις στραγγίζουμε, κρατώντας μια κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τις βάζουμε σε μπωλ, τις περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα και προσθέτουμε τα αλεσμένα φυστίκια.
Ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας, αν χρειαστεί, και λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Ρίχνουμε και το καπνιστό ζαμπόν και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου