Μαρμελάδα κουμ-κουάτ
υλικά:
1 κιλό κουμ-κουάτ
400 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1-2 πορτοκάλια
χυμός από μισό λεμόνι
Πλένουμε τα κουμ-κουάτ και τα βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό για μια ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 5΄. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Μόλις κρυώσουν, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, πάνω από ένα μεγάλο μπωλ για να στάζει το ζουμί που βγάζουν.
Κόβουμε τώρα τα κουμ-κουάτ σε μικρότερα κομμάτια, τα βάζουμε σε λεκάνη, μαζί με τα υγρά που μαζέψαμε, και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Αφήνουμε τα κουμ-κουάτ όλη τη νύχτα στο ψυγείο και την επόμενη μέρα τα αδειάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το σιρόπι τους. Αν το υγρό μας φαίνεται λίγο, προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκαλιού. Βάζουμε τη μαρμελάδα να βράσει για 15΄-20΄. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, αφήνοντας και αρκετά κομμάτια φρούτου. Προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι, βράζουμε για άλλα 5΄και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου