Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τάρτα Tatin με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνια …

… Κέντα, χρώμα, φλος.  Ιδέα δεν έχω τι σημαίνει ο κάθε όρος και πώς χρησιμοποιείται.
Η τράπουλα για μένα είναι το αναγκαίο κακό που σπρώχνει τις ώρες της παραμονής μέχρι ν’ αλλάξει ο χρόνος και ν’ ανοίξουμε τα δώρα. Βλέποντας όμως την αλμυρή Tarte Tatin με τις αγαπημένες σου πιπεριές Φλωρίνης, σκέφτηκα ότι, αν υπάρχει ο όρος φουλ του χρώματος, εδώ θα έβρισκε την ιδανική εικονογράφησή του. Φουλ του κόκκινου για να ακριβολογώ …


Τάρτα Tatin με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνια



ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ



υλικά:
4-5 πιπεριές Φλωρίνης
150 γρ. ντοματίνια
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια (χωρίς το χυμό)
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές λάδι
θυμάρι





Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες και τις κόβουμε σε λωρίδες 4 εκ. 

Τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, πασπαλίζουμε με θυμάρι και τις ψήνουμε στο γκριλ για 30΄ περίπου. 

Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή τις σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. 

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τη διαδικασία χρησιμοποιούμε πιπεριές από βαζάκι, αφού τις στραγγίξουμε και τις στεγνώσουμε καλά.  

Ροδίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι τη μια σκελίδα σκόρδο.

Πατάμε τα ντοματάκια κονσέρβας με πηρούνι να λυώσουν, τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και λίγο θυμάρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄. 

Αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. 


ΣΑΛΤΣΑ



Αλείφουμε με μια κουταλιά λάδι μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. και αραδιάζουμε τις πιπεριές.

Τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι, αρωματίζουμε με θυμάρι και σκορπίζουμε από πάνω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το σκόρδο και τη σάλτσα ντομάτας.


ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΑ
ΒΑΣΗ



Καλύπτουμε με το φύλλο της σφολιάτας και το τρυπάμε παντού με πηρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 30΄ περίπου.



ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΨΗΣΙΜΟ
ΨΗΜΜΕΝΗ

 

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά και την αναποδογυρίζουμε.

Σερβίρουμε.



ΕΤΟΙΜΗ
 
ΚΟΜΜΑΤΙ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου