Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αλμυρό κέικ …

… Τέρμα οι γλύκες. Αρκετά πια με τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, τα φρούτα, τις σταφίδες, τα κανελλογαρύφαλλα, τα αυγά και τις κρέμες.
Τα φάγαμε, τα χορτάσαμε, θέλουμε κάτι αλλιώτικο.
Ν’ αλλάξουμε λίγο τον αέρα μας, βρε αδερφέ.
Στροφή 180 μοιρών λοιπόν και βάζουμε πλώρη για ένα …


Αλμυρό κέικ


 
ΚΟΜΜΕΝΟ 

      
υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα χοντροτριμμένο ημίσκληρο τυρί
1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα
2 αυγά
100 γρ. σαλάμι (ή άλλο αλλαντικό)
250 γρ. κόκκινη φαρίνα
2 κουταλιές γάλα


θυμάρι/ ρίγανη/κύμινο/γλυκάνισο





Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το γιαούρτι, το λάδι και τα αυγά. 

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. 

Τελευταία ρίχνουμε τα τυριά και το σαλάμι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αν το μείγμα μας φαίνεται πηχτό, αραιώνουμε με λίγο γάλα.

Στρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. 

Ραντίζουμε την επιφάνεια με τις 2 κουταλιές γάλα και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά της αρεσκείας μας.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου.

Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.



ΨΗΜΕΝΟ
ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ




Τα αλμυρά κέικ γίνονται εύκολα και γρήγορα, δεν θέλουν χτύπημα ούτε ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες, είναι μια καλή λύση για την αξιοποίηση τυριών και αλλαντικών που ξεμένουν στο ψυγείο και αποτελούν ιδανικό κολατσιό για το σχολείο ή τη δουλειά.       


.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου