… Σε μια ρώγα από σταφύλι …
… Κι αφού τέλειωσε το φαγοπότι των πετεινών του ουρανού, ενέσκηψα εγώ στα σταφύλια. Να προλάβω να φτιάξω και φέτος μπόλικο γλυκό του κουταλιού. Γιατί είναι πανεύκολο και δεν έχω βρει ακόμη κάποιον που να μην του αρέσει.
Κλασσική συνοδεία για τον καφέ, ελαφρύ επιδόρπιο μαζί μ’ ένα άπαχο γιαούρτι και ολοκληρωμένη αμαρτία αν στρογγυλοκαθίσει πάνω σε μια χορταστική μερίδα ολόπαχο παγωτό καϊμάκι, λούζοντάς το με το χρυσαφένιο σιρόπι του …
Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
υλικά:
1 κιλό σταφίδα
600 γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
χυμός από μισό λεμόνι
Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσει με 3 ποτήρια νερό και την αρμπαρόριζα.
Όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι, ρίχνουμε τα σταφύλια που έχουμε πλύνει καλά.
Βράζουμε το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν τα σταφύλια, να γίνουν χρυσαφιά και να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμη και βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
Όταν πιάσουν για τα καλά τα κρύα, ξεσφραγίζουμε το πρώτο βάζο και φέρνουμε λίγο καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα.
Contraria contrariis curantur …
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου