… Για ποιον χτυπά η κουδούνα; …
Για τον Απόστολο Λαμπιρίκο, θα απαντούσε χωρίς δυσκολία ένας λάτρης του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Για τους μαθητές μιας και σήμερα ανοίγουν τα σχολεία, θα απαντούσε ένας λάτρης της κοινής λογικής.
Για μας τους γονείς, απαντώ εγώ. Δεν είναι ίσως η πιο λογική ή η πιο προφανής απάντηση. Πιστεύω ακράδαντα όμως ότι στην πραγματικότητα χτυπά για μας.
Για μας που συνειδητοποιούμε απότομα το χρόνο που βαραίνει στους ώμους μας …
… για μας, που ξαναρχίζουμε τα δρομολόγια σπίτι-σχολείο-αγγλικά-δραστηριότητες-σπίτι, για μας που περνάμε με αστραπιαία ταχύτητα από τις αναλήψεις στην τράπεζα στις καταθέσεις για εγγραφή – δίδακτρα – βιβλία – τετράδια –ρούχα - παπούτσια.
Και τα παιδιά;
Αυτά που ξεκινούν με δισταγμό ή φόβο, με όρεξη ή ενθουσιασμό, με βαριεστημάρα ή αδιαφορία το καθημερινό τους μαγγανοπήδαγο;
Που ξυπνούν αξημέρωτα για να γυρίσουν ψόφια το μεσημέρι και να ξαναφύγουν για να γυρίσουν ακόμη πιο ψόφια το βράδυ;
Γι’ αυτά ευτυχώς χτυπάει ακόμη μόνο το κουδούνι.
Εξάλλου το κουδούνι δε χτυπάει μόνο για
μάθημα, αλλά και για διάλειμμα …
Που ξυπνούν αξημέρωτα για να γυρίσουν ψόφια το μεσημέρι και να ξαναφύγουν για να γυρίσουν ακόμη πιο ψόφια το βράδυ;
Γι’ αυτά ευτυχώς χτυπάει ακόμη μόνο το κουδούνι.
Εξάλλου το κουδούνι δε χτυπάει μόνο για
μάθημα, αλλά και για διάλειμμα …
Μάφινς με κολοκυθάκι και ανθότυρο
υλικά:
1 μεγάλο κολοκυθάκι ή 2 μικρά (περίπου 180-200 γρ)
120 γρ. ανθότυρο
250 γρ. αλεύρι
120 ml ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
Τρίβουμε το κολοκυθάκι στο χοντρό τρίφτη, το αλατίζουμε ελαφρά, το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει και το στύβουμε.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λάδι, προσθέτουμε το κολοκύθι και το ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Προσθέτουμε πιπέρι ή και αλάτι. Αν το μείγμα προκύψει πολύ σφιχτό, το βοηθάμε με λίγο γάλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για μάφινς, χωρίς να τις γεμίσουμε μέχρι επάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄.
Μόλις κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε τα μάφινς και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Είναι χορταστικό κολατσιό και για μεγαλύτερα παιδιά που πεινάνε στο γραφείο …
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου