… Τα μελιτζανιά να μην τα βάλεις πια επιτάσσει άσμα γνωστόν, παραδοσιακόν και απολύτως ορθόν, γιατί το μελιτζανί δεν είναι και χρώμα να το φορέσεις και να σε αναδείξει.
Τις μελιτζάνες τουλάχιστον τις κολακεύει, τις κάνει ξεχωριστές και στα δικά μου μάτια ιδιαίτερα ελκυστικές.
Δύσκολο λαχανικό οι μελιτζάνες. Ξέρω πολλούς που δε θέλουν ούτε να τις βλέπουν. Εγώ πάντως δεν μπορώ να τους αντισταθώ. Πότε κάνω μελιτζανόρυζο, πότε μελιτζανόπιτα με ανθότυρο, άλλες φορές χτίζω πυργάκια ή ροδέλες κι άλλες φτιάχνω μελιτζανοκεφτέδες.
Από τα αγαπημένα μου πιάτα όμως είναι οι …
Μελιτζάνες με σάλτσα λαχανικών και τυρί
Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από το πόσα στόματα θέλουμε να ταΐσουμε.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος σε χοντρές λωρίδες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι τουλάχιστον 30΄, να ιδρώσουν.
Τις στύβουμε και τις τηγανίζουμε ή τις βάζουμε σε ταψί, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σωτάρουμε 1-2 κρεμμύδια σε φέτες, προσθέτουμε σκόρδο, καρότο σε ροδέλες, πιπεριές, ντομάτα στον τρίφτη ή χυμό και λίγο νερό και βράζουμε για λίγα λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλύπτουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 45΄ περίπου.
Μετά το πρώτο ημίωρο τρίβουμε αν θέλουμε ανθότυρο ή φέτα στην επιφάνεια, καλύπτουμε και με φέτες ημίσκληρου ή γκούντα και ψήνουμε για 15΄ ακόμη.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου