Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Πυργάκια μελιτζάνας με καδοτύρι και λιαστές ντομάτες …

… Ο Πύργος του Άιφελ μακρινός και άπιαστος. Ο Πύργος της Πίζας πιο κοντινός αλλά εξίσου άπιαστος. Ο Πύργος Ηλείας προσιτός αλλά αδιάφορος. Ο Πύργος ο Λευκός κοντινός, αλλά πόσες φορές να τον δεις; Ο Πύργος της Βαβέλ η καθημερινότητά μου. Οι πύργοι στην άμμο, σαν της γαρδένιας τον ανθό που ζει μια νύχτα μόνο.
Ενώ οι πύργοι μελιτζάνας που σκοπεύω να φτιάξω, τα έχουν όλα. Χαμηλοί, βατοί, του χεριού μου, νόστιμοι και χορταστικοί …


Πυργάκια μελιτζάνας με καδοτύρι και λιαστές ντομάτες



ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
 



υλικά:
2 μελιτζάνες φλάσκες
100 γρ. καδοτύρι ή κατίκι Δομοκού
70 γρ. λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
χυμός και ξύσμα λεμονιού
φύλλα βασιλικού ή λίγο πέστο






Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν καλά και να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΨΗΜΜΕΝΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ



Πολτοποιούμε τις λιαστές ντομάτες μαζί με το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το βασιλικό ή το πέστο. Βάζουμε σ’ ένα πιάτο ελάχιστο λάδι από τις λιαστές ντομάτες και από πάνω απλώνουμε μια κουταλιά τυρί. Βάζουμε μια ροδέλα μελιτζάνας, ξανά τυρί και μια κουταλιά από το μείγμα της ντομάτας.
Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη ροδέλα μελιτζάνας και ακολουθούμε την ίδια αλληλουχία υλικών.


ΣΤΡΩΣΕΙΣ

ΛΙΑΣΤΕΣ



Φτιάχνουμε χαμηλά ή πολυώροφα πυργάκια, ανάλογα με τη διάθεσή μας. Γαρνίρουμε με λίγες σταγόνες λάδι, πιπέρι και φύλλα βασιλικού.


 ΠΥΡΓΑΚΙΑ ΑΝΩΘΕΝ


ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ


ΠΥΡΓΑΚΙ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου