… Από τους πιο διάσημους σύγχρονους σεφ, άμεσος, ευφάνταστος, νευρικός, ακαταπόνητος και ... ανθηρόστομος. Δε σηκώνει πολλά-πολλά κι έχει για ψωμοτύρι την “f-word” η οποία τιτλοφόρησε μια από τις εκπομπές του.
O Gordon Ramsey δε θέλει αντιρρήσεις, γι’ αυτό και το ‘yes, chef’ είναι αυτό που θέλει να ακούει. Δική του συνταγή αυτή που ακολουθεί για ‘μπισκότα’ με ζύμη σφολιάτας …
‘Σαν μπισκότα’ με φυστίκι και σταφίδες
υλικά:
1 μπωλ φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
λίγες ξανθές σταφίδες κομμένες
3 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα
λίγο λυωμένο βούτυρο
ζάχαρη άχνη
1 φύλλο σφολιάτας
Αναμειγνύουμε τα φυστίκια με τις σταφίδες.
Πασπαλίζουμε ένα αντικολλτικό με ζάχαρη άχνη και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε την κανέλλα.
Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα φυστίκια με τις σταφίδες και περιχύνουμε με το μέλι.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγη κανέλλα ακόμη.
Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγουμε ρολό, κλείνουμε τις άκρες και αφήνουμε στο ψυγείο για 5΄-10΄.
Κόβουμε ισομεγέθεις ροδέλες.
Τοποθετούμε τις ροδέλες σε αντικολλητικό ταψί, τις πιέζουμε λίγο με το χέρι, τις βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς κελσίου για περίπου 10΄.
Pistachio and raisin biscuits … Done!
Τρατάρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου