Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ρύζι με ρεβύθια και σύγκλινο …

Όπως λέω συχνά-πυκνά στην κόρη μου, ο τόπος μας εκτός από κλειστός είναι και φτωχός. Κι οι νοικοκυρές του έχουν μάθει από παλιά  να μην πετάνε τίποτα, όσο μικρό ή ασήμαντο κι αν είναι. Με κάτι θα το αυγατίσουν, με κάτι θα το ευλογήσουν και θα πολλαπλασιαστεί. 
Το πιο εύκολο είναι να αδειάσεις στα σκουπίδια τα απομεινάρια μιας μέρας. Το πιο ικανοποιητικό είναι να τα εκμεταλλευτείς. 
Το ρύζι που περίσσεψε δεν είναι περιζήτητο τις επόμενες μέρες. Το ίδιο και τα ρεβύθια. Ο συνδυασμός τους όμως, είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα  …



Ρύζι με ρεβύθια και σύγκλινο



ΠΙΑΤΟ


υλικά:
1 κρεμμύδι
1 κονσέρβα ρεβύθια
σύγκλινο ή παστό
λευκό κρασί
κουκουνάρι
κάρυ
καπνιστή πάπρικα




Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 

Προσθέτουμε 2-3 κομμάτια σύγκλινο κομμένο σε κυβάκια, το κουκουνάρι και τα ρεβύθια, αλατοπιπερώνουμε και νοστιμίζουμε με κάρυ και πάπρικα. 

Τα σωτάρουμε 3΄-4΄, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το ρύζι.  

Τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και να πάρουν νοστιμιά το ένα από τ’ άλλο ανακατεύοντας 2-3 φορές.  

Σερβίρουμε αμέσως.



ΓΟΥΩΚ

002






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου