... Κολοκύθια με τη ρίγανη κολοκύθια στο πάτερο, κολοκύθια νερόβραστα και άλλα γλαφυρά. Γιατί τόση περιφρόνηση για τα έρμα τα κολοκύθια, ποτέ δεν κατάλαβα.
Αυτά τα δόλια είναι γεμάτα βιταμίνες, έχουν ελάχιστες θερμίδες και μαγειρεύονται με χίλιους δυο τρόπους. Τι πίτες, τι κεφτέδες, τι πέστο ωραιότατο, τι μάφινς αλμυρά, τι παπουτσάκια. Τι άλλο θέλουμε πια …
Λαζάνια με σάλτσα κολοκυθιού
υλικά:
500 γρ. κολοκυθάκια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθος ή μαϊντανός
400 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
500 γρ. λαζάνια
ζωμός λαχανικών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και, αν είναι μικρά και τρυφερά, δεν τα αποφλοιώνουμε. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον άνηθο ή το μαϊντανό, το ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Βράζουμε τα λαζάνια, 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν και την κρέμα γάλακτος στα κολοκυθάκια και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Βγάζουμε τα λαζάνια με πηρούνα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Αφήνουμε 2΄-3΄ να βράσουν μέσα στη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε κάθε μερίδα γενναιόδωρα με τριμμένο τυρί.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου