… Ούτε φράγκο για κουλούρι κι η ζωή στο καλαμπούρι.
Μια ζωή στην ίδια τάξη, θεωρία μα και πράξη.
Ζήκας ξυνέγραψεν, Ζερβουδάκης τραγούδησεν, ημείς εφαρμόζωμεν.
Ευτυχώς δε φτάσαμε ακόμη να μην έχουμε ούτε φράγκο για κουλούρι, εξ ου και φτιάξαμε ένα τραγανό …
Τυροκουλούρι
υλικά:
250 γρ. φέτα
250 γρ. ανθότυρο
1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
2 αυγά
500 γρ. φύλλο κρούστας
λίγο γάλα
πιπέρι, δυόσμος
Πατάμε με πηρούνι τη φέτα και το ανθότυρο και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα αυγά.
Αραιώνουμε με λίγο γάλα και ρίχνουμε πιπέρι και λίγο δυόσμο.
Ανοίγουμε ένα φύλλο κρούστας και απλώνουμε 2-3 κουταλιές γέμιση.
Τυλίγουμε ρολό και στρίβουμε δημιουργώντας σαλίγκαρο.
Τηγανίζουμε το τυροκουλούρι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τρώγεται μόλις βγει από το τηγάνι, ζεστό, ζουμερό και τραγανό.
Σερβίρουμε αμέσως.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου