Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας …

Σε μαγικά νησιά θέλω να βρεθούμε … 
Θέλε ’ ήταν η σταθερή απάντηση, όχι μόνο στης ακρίβειας τον καιρό αλλά και ανέκαθεν.
Ευτυχώς για μένα τα νησιά, ένεκα που τριγυρίζονται απ’ την πανάθεμά σε θάλασσα με τα φαρμάκια πού 'χεις, δεν μου άρεσαν ποτέ, καθότι 
τύπος εντελώς στεριανός. Ας θρηνήσουν λόγω λιτότητας οι λάτρεις και θαμώνες τους. 
Εγώ προτιμώ αντί να πηγαίνω στα νησιά, να φέρνω τις γεύσεις τους στην κουζίνα μου. Κι αν είναι κι εξωτικές, τόσο το καλύτερο … 


Κοτόπουλο με γάλα καρύδας


ΕΤΟΙΜΟ
 

  
υλικά:     
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ανανάς κονσέρβας σε κύβους
400 ml γάλα καρύδας
2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
1 κουταλιά κάρυ
τζίντζερ





Κόβουμε το φιλέτο σε κύβους.
 

Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε 2΄-3΄ ακόμη. 

Ρίχνουμε το κάρυ και το τζίντζερ και ανακατεύουμε. 

Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει με τα υγρά του για 15΄ περίπου.


ΜΕ ΚΑΡΥ
ΜΕ ΑΝΑΝΑ



Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά γιατί το γάλα καρύδας δεν αγαπά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄. 

Προσθέτουμε τον ανανά μαζί με λίγο από το ζουμί του και βράζουμε για 5΄ ακόμη. 

Σερβίρουμε με ένα απλό basmati, γεύση απόλυτα ταιριαστή παρότι χρωματικά θα έχουμε ένα ολόλευκο πιάτο.


100_4900




.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου