… Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, ούτε και το φιδάκι ο Διαμαντής. Περάστε κυρίες και κύριοι. Περάστε να θαυμάσετε το μεγαλύτερον επίτευγμα της διαστημικής τεχνολογίας.
Είναι νόστιμο και ζουμερό.
Είναι πανεύκολο να γίνει.
Δε θέλει χτύπημα ούτε ταλέντο στην κουζίνα.
Είναι η σωτηρία της νοικοκυράς, η κιβωτός του Νώε μέσα στον κατακλυσμό των υποχρεώσεων.
Είναι ένα ωραιότατο …
Κέικ κατσαρόλας με φράουλες
υλικά:
180 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. φράουλες
2 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
Σ’ ένα κατσαρολάκι λυώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού δουλεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 20 εκ.
Αδειάζουμε τη ζύμη και ρίχνουμε στην επιφάνειά της τις φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια ή ροδέλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
Τρατάρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου