… Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, ούτε και το φιδάκι ο Διαμαντής. Περάστε κυρίες και κύριοι. Περάστε να θαυμάσετε το μεγαλύτερον επίτευγμα της διαστημικής τεχνολογίας. 
    
Είναι νόστιμο και ζουμερό. 
    
Είναι πανεύκολο να γίνει. 
    
Δε θέλει χτύπημα ούτε ταλέντο στην κουζίνα. 
    
Είναι η σωτηρία της νοικοκυράς, η κιβωτός του Νώε μέσα στον κατακλυσμό των υποχρεώσεων. 
    
Είναι ένα ωραιότατο … 
    
    
Κέικ κατσαρόλας με φράουλες
       
        
υλικά: 
        
180 γρ. μαργαρίνη 
        
200 γρ. ζάχαρη 
        
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
        
150 γρ. φράουλες 
        
2 αυγά 
        
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ 
        
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
    
    
    
    
Σ’ ένα κατσαρολάκι λυώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. 
Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού δουλεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
    
    
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας. 
    
    
    
    
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 20 εκ. 
Αδειάζουμε τη ζύμη και ρίχνουμε στην επιφάνειά της τις φράουλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια ή ροδέλες.
    
    
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄. 
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
Τρατάρουμε.
.
    
    
    
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου