Γιατί νοστιμίζει την καθημερινότητά μας με μικρές μη δηλητηριώδεις δόσεις κουτσομπολιού που ανανεώνουν κι εμπλουτίζουν τις κουβέντες της παρέας.
Όπως νοστιμίζει και την κουζίνα μας όταν αντικαθιστά το πολυφορεμένο ρύζι. Στα κλασσικά γεμιστά για παράδειγμα …
Γεμιστά με κους-κους
υλικά:
6 ντομάτες και 2 πιπεριές
250 γρ. κους-κους
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
σκόρδο, μαϊντανός, δυόσμος, πάπρικα
(κατά βούλησιν)
σταφίδες, κουκουνάρι (κατά βούλησιν)
Ετοιμάζουμε το κους κους ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.
Συνηθέστερη πρακτική είναι να προσθέτουμε 300-350 ml ζεστό νερό, να το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και να το αφήνουμε να τραβήξει για 5΄.
Προετοιμάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές κόβοντας ένα καπάκι από πάνω, αδειάζοντας το εσωτερικό και αλατοπιπερώνοντας τες.
Στις ντομάτες ρίχνουμε και ελάχιστη ζάχαρη.
Ψιλοκόβουμε την ψίχα της ντομάτας και την προσθέτουμε στο κους-κους μαζί με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σκόρδο και τα μυρωδικά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι ανακατεύοντας με πηρούνι.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Κλείνουμε τα καπάκια και βάζουμε πάνω σε κάθε καπάκι λίγη μαργαρίνη.
Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση στο ταψί και ρίχνουμε λάδι και λίγο νερό ή ζωμό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 25΄-30΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου