Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια …

… Είναι μια σουπιά αυτή. Καθαρισμένη, τρυφερή, έτοιμη για μαγείρεμα.
Πώς να τη φτιάξω όμως;
Όχι πάλι με σπανάκι. Ούτε γιουβέτσι. Ούτε με κόκκινη σάλτσα και πιλάφι. Τότε;
Κάτι άλλο. Απλό, απλούστατο …



Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια




ΕΤΟΙΜΕΣ


υλικά:
1 κιλό μικρές σουπιές καθαρισμένες
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
πιπέρι, μπαχάρι, δαφνόφυλλο





Σωτάρουμε το ένα κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τις σουπιές ολόκληρες. 

Ανακατεύουμε για 5΄ σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το κρασί. 

Τα θαλασσινά δε χρειάζονται αλάτι, οπότε ρίχνουμε πιπέρι, μερικούς κόκκους μπαχάρι και, αν θέλουμε, 1-2 δαφνόφυλλα.



ΑΡΧΙΚΗ
ΚΡΑΣΙ 



Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. 

Όσες φορές το έχω μαγειρέψει, δε χρειάστηκε ποτέ να προσθέσω νερό. Το κρασί και το νερό που βγάζουν οι σουπιές είναι αρκετά για να μαγειρευτούν. Για την ακρίβεια λυώνουν στο στόμα κι επειδή είναι φτιαγμένες με ελάχιστα και απλά υλικά, καταλαβαίνεις και απολαμβάνεις ατόφια τη γεύση του θαλασσινού.




ΠΙΑΤΟ
ΕΤΟΙΜΕΣ 


 
       

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου