Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Χιονούλες ...

… Είναι κάτι γλυκάκια που δεν τα πιάνει το μάτι σου. Ταπεινά, με λίγα υλικά, εύκολα στην παρασκευή τους, με γεύση απλή και καθαρή, σχεδόν συγκινητική.
Απ’ αυτά τα παλιοτικά, που γράφονταν στα τετράδια συνταγών και περνούσαν από χέρι σε χέρι πριν καταλήξουν στο στόμα. Ρετρό μεν, αλλά αντέχουν και στην ιλουστρέ εποχή μας …


Χιονούλες


 ΠΙΑΤΟ


υλικά:
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 κόκκινη φαρίνα (που φουσκώνει μόνη της)
150 γρ. ινδοκάρυδο

 

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
φλούδα λεμονιού
ένα κανελλόξυλο




Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 3΄-4΄.

Δουλεύουμε με το χέρι το λάδι με την πορτοκαλάδα και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο. 

Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια (ίσως να μη χρειαστεί ολόκληρο το πακέτο). 

Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί.



ΖΥΜΗΣΤΟ ΤΑΨΙ 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (από 25΄-35΄). 

Σιροπιάζουμε τις χιονούλες ζεστές με το χλιαρό σιρόπι.



ΨΗΜΕΝΕΣ 



Τρατάρουμε.



ΕΤΟΙΜΕΣ 



Αν θέλουμε τις περνάμε από ινδοκάρυδο, για να γίνουν κυριολεκτικά χιονούλες.


.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου