Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Shortbread με άρωμα πορτοκαλιού και σοκολάτα ...

 ... Καλά, όλοι ξέρουμε ότι σοκολάτα και πορτοκάλι αγαπιούνται παράφορα και για πάντα. Από τους καλύτερους τρόπους να χαρείς το συνδυασμό, αγνοώντας τον Παυλίδη, είναι οι ροδέλες πορτοκαλιού με σοκολάτα. Σε πιο χορταστικό, λέω να φτιάξω το shortbread πορτοκαλιού του Jamie Oliver, που αν το βάλω στο μεταφραστήρι, το shortbread όχι τον Oliver, μου βγάζει κουλουράκι αλλά αυτό είναι τετράγωνο. Enfin ...


Shortbread με άρωμα πορτοκαλιού και σοκολάτα



υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ψιλή καστανή ζάχαρη (ή λευκή κρυσταλλική)
1 πορτοκάλι
50 γρ. κουβερτούρα

καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα






Βάζουμε σε μπωλ το αλεύρι και ρίχνουμε το βούτυρο/μαργαρίνη σε κυβάκια. 




Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αρχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων μας, χωρίς να ζυμώσουμε.





Αρωματίζουμε με το ξύσμα και συνεχίζουμε μέχρι να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.





Αδειάζουμε σε ταψάκι 20 εκ. που έχουμε λαδώσει και στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.





Πιέζουμε με τα δάχτυλα ή την παλάμη ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα σα ζύμη.





Τρυπάμε παντού με πηρούνι.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 20΄.





Ξεφουρνίζουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη ακόμη.





Αρωματίζουμε με λίγο ακόμη ξύσμα πορτοκαλιού.





Λυώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε από ψηλά σχηματίζοντας ακανόνιστες γραμμές.





Μόλις κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε 12 κομμάτια.

Τρατάρουμε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου