... Ήρθε πάλι νέο έτος εις την πρώτη του μηνός
μπλα, μπλα, μπλα, ετσετερά, ετσετερά.
Ουδέν σχόλιον.
Θα του απονείμω κατευθείαν ένα σοκολατένιο μετάλλιο και στο τέλος του νεοέτους - καλώς εχόντων - θα κάνω ταμείο και θα δω τι μετάλλιο ήταν τελικά ...
Σοκολατένια mendiants με ξηρά φρούτα και καρπούς
υλικά:
20 γρ. φυστίκι Αιγίνης
20 γρ. κράνμπερρυ
20 γρ. αποξηραμένα βερύκοκκα
200 γρ. κουβερτούρα
10 γρ. ηλιέλαιο
Καβουρντίζουμε τα φυστίκια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να πάρουν χρώμα και τα χοντροκόβουμε.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα βερύκοκκα και τα κράνμπερρυ.
Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή στρογγυλό τσέρκι ζωγραφίζουμε με στυλό μικρούς κύκλους σε αντικολλητικό χαρτί.
Γυρνάμε το χαρτί ανάποδα ώστε να βλέπουμε από κάτω το περίγραμμα που θα μας καθοδηγήσει στη δημιουργία των μενταγιόν.
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζουμε σε γυάλινο μπωλ.
Τη μισολυώνουμε στα μικροκύματα διαλέγοντας μέτρια θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε ώστε να λυώσει εντελώς με τη θερμοκρασία που ήδη αναπτύχθηκε.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε προσεκτικά κουταλιές σοκολάτας πάνω στο περίγραμμα των δίσκων σχηματίζοντας τα σοκολατένια μενταγιόν.
Ακουμπάμε στο κέντρο κάθε δίσκου λίγα κομμάτια βερύκοκκο, κράνμπερρυ και φυστίκι.
Αφήνουμε τα μενταγιόν να σταθεροποιηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο του παγωμένου σπιτιού μας.
Τα ξεκολλάμε από το αντικολλητικό χαρτί.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου