Σούπα με μαύρα φασόλια και γλυκοπατάτες
υλικά:
2 κονσέρβες μαύρα φασόλια
2 κουταλιές λάδι
1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ή λίγο tabasco chipotle
1-2 γλυκοπατάτες σε κυβάκια (2 κούπες)
1/4 κούπας κινόα (εδώ κεχρί)
μαϊντανός ή κορίανδρος
τριμμένο τυρί (εδώ ξηρή μυζήθρα)
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε.
Πολτοποιούμε τα μισά στο μπλέντερ μαζί με μισή κούπα νερό.
Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε κυβάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπεριά σε ροδέλες.
Αλατίζουμε και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 6΄-8΄).
Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια και την καυτερή πιπεριά και σωτάρουμε για άλλα 2΄.
Ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα, τα ολόκληρα και τα πολτοποιημένα φασόλια και 3 κούπες νερό ή ζωμό.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15΄.
Ρίχνουμε την κινόα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα και η σούπα να είναι παχύρρευστη (15΄-20΄ ).
Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε, προαιρετικά με λίγο τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου