... Ακόμα βρίσκω στη λαϊκή πολύχρωμες πιπεριές και πάντα τις ζηλεύω κι ας μην μπορώ να τις φάω. Δεν μπορώ να αντισταθώ στα χρώματά τους και με βάση αυτά τις διαλέγω η γιαλαντζί καλλιτέχνης. Και τουρίστας των γεύσεων ...
Μεξικάνικες γεμιστές πιπεριές
υλικά:
1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα τοματάκια
μισή καυτερή πιπεριά ή λίγη πάστα τσίλι
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1 κουτ. τσ. κύμινο
4 μεγάλες μακρόστενες πράσινες πιπεριές ή πιπεριές Φλωρίνης
Η συνταγή γίνεται με πιπεριές poblano - από ό,τι συμπέρανα ψάχνοντας είναι κάτι ανάμεσα στις δικές μας πιπεριές κέρατο και τις καβάτες για γεμιστά. Αν βρούμε χοντρόφλουδες πράσινες πιπεριές κέρατο τις επιλέγουμε, διαφορετικά παίρνουμε τις κόκκινες Φλωρίνης.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις λευκές ίνες από το εσωτερικό τους.
Βάζουμε σε μπλέντερ ή multi την καυτερή πιπεριά, το 1 κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε τα τοματάκια, πολτοποιούμε και αλατοπιπερώνουμε.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μπωλ.
Προσθέτουμε το άλλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο.
Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με το κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις πιπεριές.
Αδειάζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος.
Αραδιάζουμε τις γεμιστές πιπεριές.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10΄-15΄, να σφίξει η γέμιση και να λυώσει το τυρί.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου