... Μπορεί να ανέβηκε λιγάκι η θερμοκρασία, να μας έκλεισε υποσχετικά το μάτι ο ήλιος όταν επιτέλους ξεπρόβαλε απ' την ομίχλη, αλλά το κρύο ακόμη επιμένει. Θα μας ζεστάνει σήμερα μια καυτερή σάλτσα ...
Ριγκατόνι με καυτερή σάλτσα και σαλάμι
υλικά:
200 γρ. ριγκατόνι
10-12 φέτες σαλάμι αέρος (εδώ πικάντικο)
1 μέτριο κρεμμύδι
200 γρ. ριγκατόνι
10-12 φέτες σαλάμι αέρος (εδώ πικάντικο)
1 μέτριο κρεμμύδι
μερικές ροδέλες πιπεριάς
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγη πάστα τσίλι
γραβιέρα ή ρεγκάτο (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
Κόβουμε το σαλάμι σε λεπτές φέτες και ύστερα σε λωρίδες.
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 4΄-5΄.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και την πάστα τσίλι και σωτάρουμε μαζί για άλλα 5΄.
Αν θέλουμε ρίχνουμε έναν κύβο, διαφορετικά θα αλατοπιπερώσουμε στη συνέχεια τη σάλτσα.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε να διαλυθεί ο κύβος.
Προσθέτουμε το σαλάμι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα τοματάκια μαζί με 1-2 κουταλιές νερό που θα ξεπλύνουν την κονσέρβα, αλατοπιπερώνουμε κατά βούλησιν, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15΄.
Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Περνάμε με τρυπητή κουτάλα τα ριγκατόνι στο σκεύος με τη σάλτσα.
Ρίχνουμε και 1-2 κουταλιές μακαρονόζουμο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέσα στη σάλτσα για 2΄-3΄.
Σερβίρουμε αμέσως, προαιρετικά με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου