υλικά:
330 γρ. κόκκινη φαρίνα (που φουσκώνει)
2 αυγά
270 γρ. ζάχαρη
120 γρ. ηλιέλαιο
220 γρ. γιαούρτι
2 βανίλιες
2 πρέζες κοπανισμένη μαστίχα
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
προαιρετικά: σταγόνες σοκολάτας
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στα αυγά.
Τυλίγουμε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε στη ζύμη, μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας αν χρησιμοποιήσουμε.
Μόλις κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.
Για να φτιάξουμε το γλάσσο λυώνουμε την κουβερτούρα (εδώ 200 γρ. γιατί δε θέλουμε πολύ παχύ γλάσσο) στα μικροκύματα.
Μπορούμε να παραλείψουμε το γλάσσο, να πασπαλίσουμε τη βασιλόπιτα με μπόλικη άχνη και να γράψουμε τη χρονιά με σταγόνες σοκολάτας, κράνμπερυ ή κάντιτα.