… Άλλοι δειλά, άλλοι θαρρετά, ξαναβγήκαν οι Γιαννιώτες βόλτα στο μώλο. Μεγάλος πειρασμός τα πλατάνια κι η δροσιά της λίμνης, η θέα κι ο περίπατος. Ζευγάρια με καρότσια και ζευγαράκια χέρι-χέρι, αθλητές και ποδηλάτες που κάνουν το γύρο της λίμνης, οι σταθεροί ψαράδες με τα στημένα καλάμια ίδιες μακεδονικές σάρισες, τα παϊτόνια και τα καραβάκια που περιμένουν πελάτες στεριανούς ή αμφίβιους. Κι από κοντά κοπάδια τουριστών, πιτσιρικαρία με πανομοιότυπο ντύσιμο και κούρεμα, έφηβες μαντηλοφορούσες που πρόλαβαν κιόλας να κάνουν καναδυό πιτσιρίκια, πλανόδιοι, μυρωδιές, τσίκνες, φασαρία κι ένα αδιάκοπο πηγαινέλα νυχθημερόν.
Οι περισσότεροι στήνονται στην ουρά για παγωτό, κρέπα ή πίτες με γύρο, για μένα όμως μώλος σημαίνει ψητό καλαμπόκι. Aστάκι για να ακριβολογώ …
Σαλάτα με καλαμπόκι, χαλούμι και τοματίνια
Οι περισσότεροι στήνονται στην ουρά για παγωτό, κρέπα ή πίτες με γύρο, για μένα όμως μώλος σημαίνει ψητό καλαμπόκι. Aστάκι για να ακριβολογώ …
Σαλάτα με καλαμπόκι, χαλούμι και τοματίνια
υλικά:
καλαμπόκι (ψημμένο ή από κονσέρβα)
τοματίνια
1-2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
3-4 φέτες χαλούμι
ανάμεικτη πράσινη σαλάτα ή ρόκα
Ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε για 1΄ το σκόρδο που έχουμε κόψει σε φετάκια.
Αδειάζουμε το λάδι με ή χωρίς το σκόρδο σε μπωλ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού – αν θέλουμε και λίγο ξύσμα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Κρατάμε 1 κουταλιά από το ντρέσσινγκ και ρίχνουμε στο υπόλοιπο το καλαμπόκι και τα τοματίνια, κομμένα στη μέση.
Ανακατεύουμε απαλά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ζεσταίνουμε την τελευταία κουταλιά λάδι και τηγανίζουμε το χαλούμι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα – περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.
Εναλλακτικά μπορούμε να το πανάρουμε με καλαμποκάλευρο και να το ψήσουμε στο φούρνο, στη λειτουργία του θερμού αέρα, γυρνώντας το μία φορά.
Στρώνουμε την πράσινη σαλάτα σε πιατέλα ή σαλατιέρα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Βάζουμε το χαλούμι και περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ που κρατήσαμε.
Σερβίρουμε αμέσως.
Η σαλάτα αυτή είναι ιδανική συντροφιά για τα σπιτικά φαλάφελ με φασόλια κονσέρβας που ακολουθούν …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου