Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Ντομάτες ψητές με πέστο και τυριά

Όχι, δεν είναι που λιμπιστήκαμε το πέστο, τα λυωμένα τυριά και την τραγανή κρούστα. Για το φουκαριάρικο το λυκοπένιο τη φτιάξαμε τη συνταγή, επειδή αφθονεί στις μαγειρεμένες ντομάτες …


     
Ντομάτες ψητές με πέστο και τυριά








υλικά:
3-4 ντομάτες (όχι πολύ μαλακές)
πέστο βασιλικού
τυρί που λυώνει
(εδώ ημίσκληρο και καπνιστό ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)
τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά
(εδώ λαδοπαξίμαδο τ. Κυθήρων)





Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ισόπαχες ροδέλες. 

Τις αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.






Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε ροδέλας με λίγο πέστο.






Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.





Βάζουμε τα παξιμάδια στο multi, τα αρωματίζουμε με ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 

Αλέθουμε. 

Μοιράζουμε το τριμμένο παξιμάδι στις ντομάτες.









Πασπαλίζουμε ξανά με λίγο τυρί.






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς κελσίου για 10΄-15΄.







Σερβίρουμε αμέσως.





   

   

   













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου