… Την πολλή τη ζύμη πίτσας τη βαριέται κι ο Ιταλός.
Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει Ιταλός που να βαριέται τη ζύμη, την πίτσα ή τη φοκάτσια, όπως νομίζω ότι δεν υπάρχει και Ηπειρώτης που βαριέται τις πίτες.
Κάτι έπρεπε να πω όμως, κάπως να αιτιολογήσω την αντικατάσταση της ζύμης από ψωμί του τοστ, και να εξωραΐσω το προφανές - ότι τώρα που ξενητεύτηκε το βλαστάρι μου και ψωμολυσσάει στας Ευρώπας, εμάς εδώ μας περίσσεψε μπόλικο ψωμί …
Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, δεν υπάρχει Ιταλός που να βαριέται τη ζύμη, την πίτσα ή τη φοκάτσια, όπως νομίζω ότι δεν υπάρχει και Ηπειρώτης που βαριέται τις πίτες.
Κάτι έπρεπε να πω όμως, κάπως να αιτιολογήσω την αντικατάσταση της ζύμης από ψωμί του τοστ, και να εξωραΐσω το προφανές - ότι τώρα που ξενητεύτηκε το βλαστάρι μου και ψωμολυσσάει στας Ευρώπας, εμάς εδώ μας περίσσεψε μπόλικο ψωμί …
ημίσκληρο τυρί (εδώ μα χαμηλά λιπαρά)
ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό
μανιτάρια (εδώ μια μικρή κονσέρβα)
2-3 λωρίδες μπέικον
σάλτσα ντομάτας
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
ψωμί του τοστ (εδώ ολικής)
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί.
ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό
μανιτάρια (εδώ μια μικρή κονσέρβα)
2-3 λωρίδες μπέικον
σάλτσα ντομάτας
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
ψωμί του τοστ (εδώ ολικής)
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί.
Αλείφουμε τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού με μαργαρίνη και τις βάζουμε στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη, με τη βουτυρωμένη πλευρά από κάτω.
Συμπληρώνουμε τυχόν κενά.
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Κόβουμε με το χέρι τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια και τη σκορπίζουμε πάνω στο τυρί.
Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε κομμάτια και τις σκορπίζουμε στο ταψί, μαζί με τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το μπέικον σε μικρές λωρίδες και πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου