Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Μανιτάρια με oyster sauce …

Ρίψατε τον οβολόν σας εντός του κυτίου, δε γράφουν επάνω τα κουτιά των εράνων; Ε λοιπόν, θα ρίξω κι εγώ τον οβολόν μου εντός του διαδικτύου.
Από τις πολύπλοκες συνταγές περάσαμε στην ευκολία και την ταχύτητα, στα  30λεπτα γεύματα, κι ύστερα στα 15λεπτα κι από κει στις συνταγές με 5 υλικά.
Η δική μου έχει τρία υλικά, αφού είθισται να μην υπολογίζονται τα περιφερειακά - αναλώσιμα. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ εντυπωσιακή αλλά είναι εντυπωσιακά νόστιμη ...



Μανιτάρια με oyster sauce







υλικά:
500 γρ. μανιτάρια (εδώ λευκά)
3 κουταλιές ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
3 κουταλιές oyster sauce

2 κοφτά κουτ. γλ. κορν φλάουρ
2 κουταλιές νερό
1 κουταλιά ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο





Αφαιρούμε τα ‘ποδαράκια’ των μανιταριών και καθαρίζουμε τα ‘καπέλα’ τους με χαρτί κουζίνας.

Τα κόβουμε σε φέτες.






 
Ζεσταίνουμε καλά σε τηγάνι ή γουώκ το ηλιέλαιο και ρίχνουμε τα μανιτάρια. 

Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5΄ περίπου, ανακατεύοντας 1-2 φορές.








Προσθέτουμε τη σως, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε άλλα 5΄.








Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στα μανιτάρια.

 Θα σφίξει και θα δέσει αμέσως γι’ αυτό ανακατεύουμε διαρκώς ώστε να πάει παντού.









Ρίχνουμε την τελευταία κουταλιά ηλιέλαιο που θα γυαλίσει τα μανιτάρια. 

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο καβουρντισμένο σουσάμι.








Σερβίρουμε αμέσως.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου