Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Σφολιατίνες με μήλο και κρέμα ρικότας …

… Γιατί δηλαδή, πιο μάγκες είναι όλοι αυτοί που δίνουν το χαρτί με τη συνταγή και τα υλικά κι ύστερα βάζουν το χρονόμετρο να μετράει αντίστροφα κι αράζουν στο θρόνο τους περιμένοντας να κρίνουν το αποτέλεσμα με ύφος χιλίων καρδιναλίων;
Κι εγώ μπορώ να το κάνω. Ανασκουμπώσου, θυγατέρα μου. Και πρόσεξε να μη σου βάλω τγία …



Σφολιατίνες με μήλο και κρέμα ρικότας



IMG_20180926_201901



υλικά:
1 κουπάκι ρικότα ή τυρί κρέμα
1/3 κούπας ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

2 μήλα
2 κουτ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
χυμός λεμονιού

1 φύλλο σφολιάτας






Αναμειγνύουμε το τυρί, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια και το αλάτι.

Δουλεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη να γίνει κρεμώδες.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.



IMG_20180926_183558IMG_20180926_183615



Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, το χωρίζουμε σε τρεις λωρίδες κι ύστερα κάθε λωρίδα σε τρία κομμάτια.  

Αν θέλουμε πιο μεγάλες τις σφολιατίνες ή τεμπελιάζουμε ελαφρώς, κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 αντί για 9 κομμάτια.



IMG_20180926_184046



Μοιράζουμε την κρέμα τυριού σε όλα τα κομμάτια και αραδιάζουμε επάνω τις φέτες του μήλου.

 Για πιο όμορφο αποτέλεσμα φροντίζουμε να ακουμπά ελαφρά η μία πάνω στην άλλη.



IMG_20180926_184346IMG_20180926_184655



Διπλώνουμε τις δύο άκρες τις ζύμης στο κέντρο και τις ενώνουμε πιέζοντας ελαφρά.



IMG_20180926_185213IMG_20180926_185219



Αλείφουμε με αυγό ή γάλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με καστανή ζάχαρη.



IMG_20180926_185345IMG_20180926_185400



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 20΄ –25΄ περίπου.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5΄.



IMG_20180926_193137IMG_20180926_193132



Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και μια υποψία κανέλλας.



IMG_20180926_194700IMG_20180926_194717IMG_20180926_194722IMG_20180926_194737IMG_20180926_201906IMG_20180926_194740IMG_20180926_201911
IMG_20180926_194726




Επιλέγουμε σφολιάτα χωρίς βούτυρο, παραλείπουμε την επάλειψη με αυγό και έχουμε τη νηστίσιμη εκδοχή του γλυκού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου