Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Τούρτα νεκροταφείο …

… Θα φάει η μούρη μας χώμα.
Μεταφορικά έχει φάει μπόλικο, τώρα θα φάει και κυριολεκτικά γιατί το χώμα θα είναι σοκολατένιο μπισκότο. Σε μια ανατριχιαστικά νόστιμη και δυσοίωνα λαχταριστή …



Τούρτα νεκροταφείο



SAM_0009



υλικά:
3 στρώσεις έτοιμο παντεσπάνι κακάο
σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής
σοκολατένια σαντιγύ
σοκολατένια μπισκότα
σιρόπι






Σιροπιάζουμε ελαφρά το πρώτο παντεσπάνι.

 Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής (αν είναι έτοιμο μείγμα ακολουθούμε τις οδηγίες στη συσκευασία) και απλώνουμε τη μισή στο παντεσπάνι. 

Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. 

Καλύπτουμε με το τελευταίο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε κι αυτό ελαφρά.

Φτιάχνουμε τη σοκολατένια σαντιγύ και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας.

Τρίβουμε μπόλικα μπισκότα στο multi και πασπαλίζουμε όλη την τούρτα φροντίζοντας αλλού να πέσει περισσότερο κι αλλού λιγότερο μπισκότο.

Τυπώνουμε και κόβουμε χαρτονένιες πλάκες νεκροταφείου.

Τις τρυπώνουμε στην επιφάνεια της τούρτας δίνοντας όσο πιο τρομακτική εικόνα μπορούμε.



SAM_0005
SAM_0006




Τρατάρουμε.
Ή μήπως τρικάρουμε;
Ή μήπως τριτάρουμε;




SAM_0007
SAM_0010
SAM_0011 
IMG_5778




Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Φίδι από ελιές για το Halloween …

… Υπάρχουν φίδια άκακα και φίδια δηλητηριώδη. Υπάρχουν βόες και κροταλίες και το φιδάκι ο Διαμαντής. Υπάρχει ο οικουρός όφις, ο λαφιάτης που είναι το καλό στοιχειό του σπιτιού, υπάρχουν κι οχιές διμούτσουνες που περιμένουν κρυμμένες να χύσουν το φαρμάκι τους.
Υπάρχει κι ένα φίδι άκακο και βρώσιμο.
Όχι σαν αυτά που τρώνε οι Κινέζοι κι οι Κορεάτες αλλά ένα κανονικό φαγώσιμο φίδι από ελληνικότατες ελιές …



Φίδι από ελιές για το Halloween



SAM_0019



υλικά:
ελιές μαύρες ή Καλαμών
τυροσαλάτα (έτοιμη)
μια λωρίδα πιπεριάς Φλωρίνης






Απλώνουμε σε μακρόστενο σκεύος την τυροσαλάτα. 

Βάζουμε προσεκτικά από πάνω τις ελιές, όχι σε ευθεία, σχηματίζοντας ένα φίδι.



SAM_0013SAM_0015



Χαράζουμε την πιπεριά φτιάχνοντας τη διχαλωτή γλώσσα και τη στερεώνουμε στη μπροστινή ελιά. 

Βάζουμε και δυο μάτια, τσιμπώντας λίγη τυροσαλάτα με οδοντογλυφίδα.



SAM_0016SAM_0016



Σερβίρουμε.



SAM_0018

SAM_0085

SAM_0020

SAM_0077








Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κεσαντίγιες του Halloween …

… Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Τζακ στο Halloween. Αναμφισβήτητος βασιλιάς της γιορτής, η φίρμα του μαγαζιού, χαλοουινικός ως το κόκκαλο και μέχρι το μεδούλι …


jack



Τον σκαλίσαμε σε κολοκύθες και
τυρί για χάμπουργκερ, μεταμορφώσαμε ολόλευκα στρογγυλά τυράκια σε σωσίες του, φέτος θα τον αποτυπώσουμε σε κεσαντίγιες …



Κεσαντίγιες του Halloween


IMG_20171026_194931


υλικά:
4 τορτίγιες
τυρί τσένταρ
κόκκινα φασόλια (από κονσέρβα)






Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα πατάμε με πηρούνι να γίνουν πουρές. 

Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι. 

Ανακατεύουμε ξανά.

Τρίβουμε το τσένταρ στο χοντρό τρίφτη ή χρησιμοποιούμε τσένταρ σε φέτες..

Σκαλίζουμε σε 2 από τις τορτίγιες τη μορφή του Τζακ. 

Κόβουμε 2 τριγωνικά μάτια, μια μικρότερη τριγωνική μύτη και φτιάχνουμε ένα μεγάλο στόμα με ασύμμετρα δόντια.



IMG_20171026_190009IMG_20171026_190120IMG_20171026_190143



Απλώνουμε τον πουρέ των φασολιών στις άλλες 2 τορτίγιες.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τη μία τορτίγια με τα φασόλια.

 Σκορπίζουμε από πάνω μια χούφτα τσένταρ ή απλώνουμε τις φέτες του τυριού και καλύπτουμε με την τορτίγια-πρόσωπο.



IMG_20171026_190015IMG_20171026_190914ΕΤΟΙΜΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑIMG_20171026_190921



Μόλις αρχίσει να λυώνει το τσένταρ, πιέζουμε ελαφρά την επάνω τορτίγια ώστε το τσένταρ να βγει από τις τρύπες χωρίς να ξεχειλίσει.

Αν μας δυσκολεύει το τηγάνι, ψήνουμε τις κεσαντίγιες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C,  ίσα μέχρι να λυώσει το τυρί.



IMG_20171026_194429



Σερβίρουμε αμέσως.



IMG_20171026_195122

_IGP8727

IMG_20171026_194911

IMG_20171026_195131

ΤΖΑΚ

IMG_20171026_194919

SAM_4128

_IGP8729











Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Πίτσα με βάση από νουντλς …

… Μια καλή ιδέα πρέπει να δοκιμάζεται, ιδίως αν δεν είναι δική μας. 
Αν η δοκιμή αποβεί επιτυχής μπορούμε κάλλιστα να κλέψουμε την ιδέα και να την παρουσιάσουμε ως δική μας. Ή να αποδώσουμε τα εύσημα στον άγνωστο Κύρο Γρανάζη που σκέφτηκε να φτιάξει πίτσα με βάση από νουντλς στιγμής …



Πίτσα με βάση από νουντλς






υλικά:
2 πακετάκια αποξηραμένα νουντλς στιγμής
1 αυγό
1/3 κούπας παρμεζάνα ή πεκορίνο
1,5 κούπα ημίσκληρο τυρί ή ξηρή μοτσαρέλα
2/3 κούπας σάλτσα ντομάτας για πίτσα 
9 φέτες σαλάμι






Ετοιμάζουμε τα ντουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μπωλ.






Ρίχνουμε το αυγό και το πεκορίνο και ανακατεύουμε.







Λαδώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και αδειάζουμε τα νουντλς. 

Τα πιέζουμε με σπάτουλα ή κουτάλι για να μην έχουν κενά ανάμεσά τους.







Πασπαλίζουμε με τα 2/3 κούπας ημίσκληρο τυρί.





 Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας. 

Ρίχνουμε πάνω από τη σάλτσα το υπόλοιπο τυρί.







Βάζουμε το σαλάμι και πασπαλίζουμε ξανά με λίγο τυρί.











Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς κελσίου για 15΄-20΄.






Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.