… Ιταλίδα, παιδί μου, εξ Ιταλίας, όχι απ’ το Δουργούτι.
Ιταλίδα βέρα η συνταγή μου, που συνδυάζει νιόκι, όσπρια και τοματίνια όπως μόνο οι Ιταλοί ξέρουν …
Νιόκι με όσπρια, λουκάνικο και τοματίνια
υλικά:
500 γρ. νιόκι πατάτας
2 χωριάτικα λουκάνικα
150 γρ. βρασμένα κόκκινα φασόλια (από κονσέρβα)
150 γρ. βρασμένα ρεβύθια
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. τοματίνια
μαϊντανός
Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα κόβουμε σε φετάκια.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το λουκάνικο και από τις δυο πλευρές.
Το βγάζουμε σε πιάτο.
Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα ρεβύθια απο το ζουμί της κονσέρβας και τα στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο και προσθέτουμε τα φασόλια και τα ρεβύθια.
Τα σωτάρουμε για 4΄-5΄ ανακατεύοντας απαλά ή κουνώντας τη σωτέζα.
Ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και σε 2΄-3΄ και το λουκάνικο.
Αλατίζουμε ελαφρά, νοστιμίζουμε με πιπέρι και ρίχνουμε όσο μαϊντανό θέλουμε.
Παράλληλα βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα περνάμε απευθείας στη σωτέζα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε προσεκτικά, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα νιόκι για να αραιώσουμε ελαφρά τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 3΄-4΄ ακόμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου