Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Πιτάκια ατομικά με πατάτες και μπέικον …

Άκου, είπα στο χασάπη να σε φέρει κιμά να με κάνεις κιοφτέδες το μεσημέρι. Άκου …. με σάλλτσα.
Ά
κου … να με τηγανίσεις και μπόλικες πατάτες. Ναι, για.
Ό
λα τα άκουσα, ναι για, αλλά μόνο το πρώτο χατήρι την έκανα την κοκκώνα μου.
Την έκανα κιοφτέδες και μπόλικους μάλιστα, άμα χωρίς σάλλτσα. Κι ούτε πατάτες την τηγάνισα. Είχα καλύτερη γαρνιτούρα … 


Πιτάκια ατομικά με πατάτες και μπέικον


IMG_20171112_135130



υλικά:
600 γρ. πατάτες
120 γρ. μπέικον
80 γρ. παρμεζάνα/γραβιέρα/ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά
τριμμένη φρυγανιά
θυμάρι






Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, αφού τις πλύνουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι.

Ταυτόχρονα κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το ροδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. 

Το βγάζουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.



IMG_20171112_114433 IMG_20171112_115207



Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε αμέσως. 

Τις πατάμε με πηρούνι πριν κρυώσουν. 

Προσθέτουμε το μπέικον, το τυρί τριμμένο στον ψιλό τρίφτη, λίγο θυμάρι, τρίβουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.


IMG_20171112_125725 IMG_20171112_130057



Λαδώνουμε 6 πυρίμαχα φορμάκια ή αλουμινένια μιας χρήσεως και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και το πιέζουμε ελαφρά με την ανάποδη ενός κουταλιού.


IMG_20171112_130750 IMG_20171112_130746 IMG_20171112_130732



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15΄  ή μέχρι να χρυσίσουν τα πιτάκια. 

Αν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε και το θερμό αέρα ή το γκριλ.



IMG_20171112_134525 IMG_20171112_134810 IMG_20171112_134908




Τα ξεφορμάρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα σερβίρουμε σκέτα, με σαλάτα ή παρέα με φρεσκοτηγανισμένους κιοφτέδες.

  

IMG_20171112_135134

 IMG_20171112_135016 IMG_20171112_135635

 IMG_20171112_135203

 IMG_20171112_135208







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου