Αυγά μάτια σε τηγανίτα τυριού
υλικά:
1 αυγό
1/4 κούπας ψιλοτριμμένο σκληρό τυρί (εδώ κεφαλοτύρι)
αλάτι, πιπέρι
ρόκα
Χρησιμοποιούμε 1/4 κούπας τυρί για κάθε αυγό που θα φτιάξουμε.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το τυρί από το κέντρο και προς τα έξω δημιουργώντας έναν κύκλο.
Το αφήνουμε περίπου μισό λεπτό ν’ αρχίσει να λυώνει και ρίχνουμε προσεκτικά στο κέντρο της τηγανίτας το αυγό.
Αλατίζουμε πολύ ελαφρά και πιπερώνουμε κατά βούλησιν.
Καπακώνουμε το τηγάνι και αφήνουμε το αυγό να ψηθεί για ενάμιση λεπτό.
Βγάζουμε το καπάκι, ελέγχουμε πόσο ρευστό είναι το ασπράδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο μισό λεπτό περίπου.
Ξεκολλάμε με προσοχή και ανασηκώνουμε ελαφρά τις άκρες της τηγανίτας.
Με σπάτουλα σιλικόνης τη βγάζουμε σε πιάτο.
Επειδή το τυρί είναι δυνατό και πικάντικο, συνοδεύουμε το φαγητό με μια πικρή σαλάτα όπως η ρόκα.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου